Har vært og dykket i Kemer og Alanya.

Mai 1995 dykket jeg med Olympos i Kemer. De holder til i badeparken med sandstrand. Her er de praktisk plassert sammen med Beer Garden. Dykklederne virket erfarne og flinke.

 

Vi dykket blant annet på et vrak (fransk) fra første verdenskrig. Denne lå på 32 meters dybde. Her lå det en masse ueksploderte granater. De bør man være forsiktige med. Vi så også 2 store tarponer nede i vraket.

Dykket også ved Three Islands. På et av dykkene svømte vi inn i en trang grotte som gikk opp til overflatenivå. Her var det stalagitter og stalatitter. Observerte også en stor murene som heldigvis holdt til i en annen grotte. Ellers var det mange fargerike fisker og mellomstor groupere.


 

I Alanya dykket jeg i juni 1998 med en skole som het Activ Divers. De holder til ved havna. Vi dykket fra en typisk tyrkisk båt. De monterte en grill bak på båten hvor de grillet lunchen. Den bestod av kylling eller fisk. Dykklederne virket både rutinerte og kyndige.

Utsikt fra Citadellet mot noen dykkesteder.

Dykkene her bestod for det meste av tunnel og huledykk. Vi dykket rundt klippen mitt i byen med borgen Citadellet. I en av de store grottene kunne vi se stalagitter og stalatitter. Her bodde det egentlig en sjøløve som ikke var inne. Ellers kunne vi på dykkene se rock lobster, murener, blekksprut og en mengde småfisk. Sikten var på ca 30 meter.


Marmaris (1999) hadde stort sett det samme å by på i vannet som de ellers i Tyrkia. Det var et stort utvalg av dykkesenter man kunne dykke med. Jeg var her tidlig i sesongen, så det var ikke alle som reiste ut hver dag på grunn av at det var lite turister. Noen av sentrene jeg besøkte virket ikke helt troverdige. European Diving center i Icmeler reiste ut hver dag, men det var ofte for mange med, både dykkere og ikke dykkere.

Stranda i Marmaris

Jeg dykket med Deep Diving Center. Dykkleder het Servet Karnap som virket erfaren og dyktig. De hadde en typisk Tyrkisk båt til dykking. Vi dykket fra denne og fra en dingy. Utstyret som ble leiet ut var stort sett helt nytt. Det kostet 20 £ for dagen, som inkluderte 2 dykk og lunch. Sikten var mellom 20 og 30 meter. Det er som ellers i Middelhavet en del fargerike fisk, men ikke noe særlig korallrev. Dykket utenfor Goat Island og Paradise Island. Utenfor Paradise Island så vi noen som må være den største grouper jeg har sett. Må ha vært 2,5 meter lang. Paradise Island ligger rett utenfor Marmaris. Vi dykket på vestsiden av øya. Goat Island ligger vest for Paradise Island.

 

Dykking i Tyrkia: http://www.scubaturkey.com/