Click for Cancun, Mexico Forecast

 

Mars 2011. Det er fem år siden sist, så jeg mente tiden var grei for å ta en ny tur. Bestemte meg på forhånd for kun ta en dag med dykk på Conzumel. Dykkingen her er jo ikke så spennende som i Rødehavet eller Thailand. Hadde 2 dykk og de var greie. Dykket først på Palancar Horseshoe. Her var det mange huler og flere hummer. Ingen strøm merkelig nok. Neste dykk var Yucab. Dette var mer et typisk dykk man tar fra Playa Del Carmen, det vil si med mye strøm. Typisk drift dive. Greit, men ikke spesielt spennende. Eller slår det meg at Conzumel er mer typisk nord amerikansk enn mexicansk. Bygningene har en helt annen stil. Ligner mer på den jeg husker fra Florida. Play Del Carmen har blitt et mer ungdomssted. Dette medførte at det var fler nattklubber med musikk for de i 20 årene. Det var allikevel godt utvalg av andre barer og steder. Prisnivået var som sist. Denne gangen tok jeg også turen til Xcaret. Artig sted. Er mest som en temapark for Mexico. Mye å gjøre for barn i alle aldre. Var fin dyrepark her og fin sommerfuglhage. Med nytt macro objektiv var jeg lenge her. Eller var det tapir og jaguare her. Masse hesteshow også for de som liker dette. Badestranda var helt fantastisk med mulighet for å bade med delfiner eller dykke med rokker. Var også en tur i den lille fugleparken som ligger ved Playa Del Carmen, Xaman Ha. Ikke mye var endret her siden sist, men de hadde laget et stort område med nett rundt hvor det var mange mindre fugler. Fint sted og verdt et besøk. Man skal ikke så langt bort fra de tettbebygde områdene før man er tett på naturen. Det gjelder både fugler som gribber og fregattfugler og øgler i alle størrelser. Stranda er jo bare fantastisk og må oppleves. Fint feriested.

Januar 2006. Etter å ikke ha vært her siden 2002 tok jeg en ny tur i januar 2006. Mye hadde endret seg, spesielt muligens på grunn av orkan som hadde herjet før jul. En del resturanter og barer hadde enten flyttet eller blitt lagt ned. Mitt første inntrykk var at mange t-skjorte butikker på hovedgaten 5 avenue var lagt ned eller erstatet av resturanter eller barer. Positivt. Noen av dykkesentrene virket også mere seriøse. Lokalene til Abyss hadde blitt ødelagt, så jeg måtte virkelig lete for å finne dem. De brukte fortsatt relavivt små båter, så det var aldri mere enn 6 på hver tur. Strømmen var forsatt sterk på noen dykk, men ved flere hadde vi moderat strøm. Det hadde blitt observert mye bull shark i området. Mange dykk gikk derfor med for å se dem. Hadde en fint dykk på Tortuga hvor skilpaddene ikke skuffet. Igjen så vi flere skilpadder enn vi gadd å telle. På siste dykk jeg hadde i ferien, på Tortuga så vi endelig en bull shark. Vi var på vei opp og lå på 10 meter da den passerte under oss. Ellers så vi nurse shark ved et par anledninger. Været var litt ustadig og et par netter var det virkelig kjølig. Noen regnskurer kom det også. Synes at prisnivået på mat og drikke var litt lavere, men prisnivået på dykking er høyt. Koster over 50 dollar for 2 dykk. Og da snakker jeg ikke om fulldagstur med lunch, men en kjapt tur ut, første dykk, vente 1 time, andre dykk og så inn. Var tilbake før 12 alle dager.

Januar 2002. Jeg var tilbake januar 2002. Hadde mange fine dykk igjen. Spesielt fint denne gangen var gjentatte dykk hvor vi så tarphoner. Dette er noen enorme fisker. Jeg fikk fine video opptak.

Februar 2000. Det er mange operatører å velge mellom som selger dykketurer. Gjennom andres hjemmesider ble jeg advart om at det eksisterte noen firmaer som var litt "cowboy". Prisnivået er i Playa Del Carmen og Cancun relativt høyt. I restauranter på hovedgaten må man betale nesten like mye som i Norge for en middag. Det er noe rimligere i sidegatene, men her melder det seg et problem for de som ikke snakker spansk. Det var overaskende hvor mange som ikke snakket engelsk.

Jeg så meg litt rundt og fant ut at prisene varierte litt, men ikke mye og at noen virket litt lite seriøse, uten at jeg prøvde dem noe nærmere. Jeg kjøpte mine turer hos Abyss Dive shop and training facility. De ligger ved Blue Parrott Bar.

 

 

De hadde dykkledere fra blant annet Canada, Mexico og Danmark. I alt hadde jeg 10 dykk, hvorav 8 var i sjøen. Alle sjødykk bar preg av sterk strøm og var driftdive. Egentlig en behagelig form for dykking. På noen dykk hadde vi 5 til 7 knop strøm. Når vi slapp opp for luft gikk vi til overflaten hvor vi ble plukket opp av en båt.

På et av dykkene så vi så mange skilpadder at jeg mistet intressen (to much turtles). Ellers var det mest vanlig revfisk i alle farger samt noen store barracudar. Vi dykket også på et sted som het Los Arcos. Her skulle det være bullshark, men vi så ingen.

De arrangerte også turer til cenotene. Dette er innlandshuler med ferskvann. Man går ned gjennom store hull i bakken. Vannet inne i hulene er så klart at man enkelte steder har inntrykk at man svever i luft. Sikkerheten rundt denne form for dykk var imponerende. Dykkleder hadde dobbelt sett flasker og pony bottle, 3 ventiler og en drøss ekstra lykter.

 

 

.

 

.