Dykket på Gozo med Norges dykkehøyskole. De hadde en avtale med Gullivers reiser som var mitt reiseselskap.

Det blå hull

Jeg var her i oktober 1992. Dykkstedene bestod mye av huler og tunneler.
Vi dykket ved Ghasri Valley (katedralen), Dwejra Point (det blå hull og vinduet),
Regga Point og Comino, som er den tredje og minste av øyene som Malta består av.
Sikten var meget god og det var mye fisk å se. Det var 25 grader i vannet. Dykkene var ofte på 30 meter og vi brukte hjulet til planlegging.
Fra Reggua Point svømte vi ned til en hule som hadde inngang på 35 meter. Denne gikk oppover og hadde form som en sopp. Denne hulen blir kalt rekegrotta. Her kan man, som navnet sier, se reker. Når vi var der var det kun noen få reker der. Det blå hullet var et av de bedre stedene. Gjennom hulet sank vi rett ned til ca. 20 meter. Når vi så opp mot hullet så det ut til at de andre dykkerne ble strålet ned med lyset (beam me down Scotty). Nesten en religiøs opplevelse.
Ved siden av Det blå hullet lå Vinduet. Dette svømte vi igjennom.


Vinduet, med det blå hull i forkant bilde

På samme sted lå det også en innlandssjø. Når vi gikk ut her kunne vi svømme gjennom en tunnel som var 150 meter lang ut i sjøen. Har gjaldt det å holde seg på bunnen da det var stor trafikk med båter. Tunnelen var fin , men det var lite spennende og se på utsiden. Dykkene på Comino var bedre. Her var det også en rekke huler og tunneler. På første dykk så vi delfiner før vi gikk i vannet. På dykk to var det enkelte steder så mye fisk at det var problemer å se den man dykket med. Her var det en herlig tunnel.