Her var jeg i januar 1999. Bodde i Ao Nang som er et turiststed utenfor Krabi by. Det er flere dykkeoperatører å velge mellom. Flere av dem reiste til lokale dykksteder med longtail båt. Disse er ikke noe spesielt godt egnet til dykking.
Jeg dykket med  Phra Nang Diver. De lokale dykkestedene rundt Krabi er nok ikke av de mest spennende. Jeg prøvde bare 2 dykk her, men på et av dykkene så vi en leopardhai. Sikten her var ikke på mere enn 5 meter.
Jeg ble med på en 3 dager "Live aboard safari" tur til Hin Daeng og Hin Musang. Foruten meg var det med 5 svensker, 1 fra Australia og 1 fra USA.
Båten het MV T,J. Rerai. Med oss hadde vi 2 dykkledere og en svensk instruktør. De gjorde en god jobb. Fin stemning ombord på båten og maten var god og varierende. Første dag hadde vi 3 dykk, dag 2 hadde vi 5 dykk og dag 3 hadde vi 3 dykk. Sikten var på mellom 20 og 40 meter på de fleste dykk.

Første dykk på dag 2 og 3 var kl. 07.00. Dette for om mulig å se hvalhai og manta. Det var nok litt for tidelig på året. Vi så i hvert fall ingen. Disse dykkene hadde vi på Hin Daeng. Ellers var vi på Koh Bida Nok (sikt 10 meter), Koh Ha Yai (sikt 20+), Hin Mouang, Koh Roh Nai, Koh Rok Nok og Koh Ma Nui. Vanlige korallfisker og murener så vi i mengder på alle dykk. Hin Mouang og Hin Daeng er blant de beste dykkestedene i Thailand. Hin Mouang kalles også purple rock. På begge steder var det store mengde av myke og harde koraller i flotte farge.
Har dessverre ingen UW foto da mitt kamera druknet på første dykk. Det beste dykket ble det siste på Koh Ma Nui. Her svømte vi mellom to stimer med barracuda. Vi så store murener, leopardhai og Silver tip hai. De holdt seg langt unna oss. Vi så dem bare i små glimt i det fjerne.