Turen var Den Store Kinareisen,
arrangert av Star Tour som Temareise.

Sommerpalaset

Den strak seg over 16 dager og vi var i Bejing (Peking), Xian, Guilin, Hangzhou og Shanghai. Hotel standarden var gjennomgående bra. Vi reiste med innenriksfly mellom byene i Kina. Vi reiste med Air China og Shanghai Air. Flyene var alle relativt nye. En ting kan man si om kinesere som reiser med fly, de har liten eller ingen respekt for flysikkerhet. Man kunne høre mobiltelefoner som ringte mens vi taxet. De tok demonstrativt av seg sikkerhetsbeltet med en gang flyet hadde lettet. Det samme hendte når vi landet. De reiste seg opp med en gang og begynte å hente ned bagasje fra hyllene. Betjeningen på flyet gjorde noen halvhjertede forsøk på å lukke bagasjehyllene, men ingen av de som reiste seg ble tilsnakket. Man kan også si mye om flygerne. På reise fra Guilin begynte flyet å rygge før alle hadde satt seg. Vi taxet i høy hastighet mot rullebanen og flygeren ga gass i svingen ut på rullebanen uten stopp før vi lettet. I tillegg ble det gjort en del mindre feil. Håper ikke at servicen på flyene er like slurvete utført. Vil utlyse en liten konkurranse. På kaffe baren på flyplassen i Hangzhou koster en kopp kaffe 83 kr. Er det noen som har funnet en høyere pris ?. Vi snakker her om et land hvor du kan få kjøpt en jeans for 25 kr. Ja billig er det i Kina. Vil anbefale å ikke ha så mye klær med seg, men handle etter hvert på markeder. Man kunne også handle billig i butikker beregnet for kinesere. I de internasjonale butikkene derimot var det norske priser eller dyrere.

Guiden vi ledet oss hadde store kunnskaper, men tempoet var unødvendig høyt og tonen fra guiden var litt militær. Vi beveget oss det meste av tiden i rask marsj. Ikke lett for mennesker som var dårlig til bens eller stoppet opp for å se seg om. Snakket med et selskap (15 dagers turen) som hadde en annen guide. De hadde et mye behageligere tempo uten å gå glipp av noe. Tiden vi fikk på enkelte attraksjoner på egen hånd var den tiden vi trengte til å komme tilbake til bussen. Det var også påfallende at tiden i suvenirbutikker i sammenheng med attraksjoner alltid var mer enn tilstrekkelig.

Vi fikk sett Den himmelske freds plass, gikk på den store muren, så på terrakotta figurene i Xian, seilet på Li floden og mye mer. I tillegg så vi Peking operaen, Tang dans og akrobatikk forestilling. Det var mye vakkert og spennende å se. Været var gjennomgående varmt. Shorts var helt klart et plagg som kunne brukes hver dag. Temperaturen under båtturen på Li floden var over 30 grader. Mat ble alle steder servert med pinner, men det var mulighet for å få gaffel. Men etter et par dager hadde alle i gruppen lært seg teknikken.

Tang dans