Her var jeg i mars 1993 og dykket med Red Sea Sport Club. De holder til ute på Coral Beach ved undervanns reservatet. Jeg bodde her. I tillegg til Red sea var det en skole som het Aqua Sport International. De fleste som bodde her ute var dykkere.
Det gjorde at stemningen ble litt spesiell. Det meste som foregikk her om dagen og på kvelden hadde med dykking. Det var nesten som å være på en dykkekonferanse.

Generelt var det mye små fisk i alle farger å se. Det var noen murener her, men ikke så store som de man ser andre steder. Vi dykket på steder som Table Coral, Moses Rock, Japanese gardens, The caves, Taba, Dolphin reef og Yatush ,gunboat wreck, som lå utenfor Aqua sport.

Det morsomste dykket var Dolphin reef. Det er en innhegning som er åpen om natten slik at delfinene som er der kan svømme som de vill. Når jeg dykket der var det 5 delfiner her. Det var også stingray og skilpadde her. Delfinene kommer som regel tilbake da de får mat her. Her er det mulighet til å klappe en delfin. Det eneste man ikke må gjøre er å røre pustehullet eller prøve å ri på den.

 

Ordningen på Red Sea Sport Club var slik at man betalte 100 $ for å dykke fritt i 1 uke. To ganger om dagen kjørte minibusser til 5 eller 6 forskjellige dykksteder langs kysten. På hver tur var det med en dykkleder. Det var plass til 6 dykkere på hver tur. Man skrev seg opp på en liste. De som hadde PADI AOW eller tilsvarende kunne dykke fritt med dykkere med tilsvarende sertifikat.

Selv om det ikke var mye stor fisk her synes jeg stedet var fint. Dykkene var sjelden dypere enn 20 meter. Vraket lå på 30 meter. Her bodde det en stor murene,Vi kunne se en krokodille fisk ved The caves. The caves har en kort tunnel man kan svømme igjennom.

Japanese garden består av store mengder av koraller i vakre farger. Her så vi cuttlefish.