Jeg var her i oktober 1997. Jeg dykket med 2 dykkeskoler. Den ene het Barracuda og de holder til De hadde en stor fin dykkebåt.som het Juno 2. Med denne reiste vi ut fra Varadero og dykket på steder nord for Cuba. Det beste dykket var på et vrak som het Neptuno. Her var det en stor murene som var blitt vant til dykkere. Den var helt tam så man kunne klappe og kjele med den. Vi hadde med noe fisk til den. Det var nok grunnen til at den likte mennesker

Barracuda dykkesenter

Senteret hadde stålflasker som var så rustne at man kunne ta av flak. Den tøffeste mannen på Cuba må være han som fylte disse. Det var mye dårlig vær på nordsiden. Derfor reiste vi med buss over til sydsiden og dykket fra land. Her var været roligere. Vi dykket nær Grisebukta på et sted som heter Bahia Cochinos. Dette var et veggdykk. Masse fargerike småfisk og koraller. Det var også noen fine huler som vi svømte gjennom. På et dykk så vi et 2 år gammelt vrak av en 40 fots båt.

Dykket også med en senter som het Aqua. De holder til ved broen mellom Varadero og fastlandet. De brukte aluminiums flasker. På grunn av dårlig vær ble også mest dykking på sydsiden av øya med Aqua dykkesenter. Det ble også her dykk ved Bahia Cochinos samt et sted de kalte Elsenote. Dette var også et veggdykk. Masse småfisk og fargerike koraller. Vi hadde også et dykk på nordsiden utenfor fastlandet, vest for Varadero. Her så vi 2 delfiner før vi gikk i vannet. De ble jo borte når vi gikk i vannet. Det virket som Aqua hadde nyere utstyr. Ta med kulepenner til dykkesentrene, da dette er en mangel. Sikten på dykkene varierte mellom 30 og 50 meter.

Cubanere er hyggelige mennesker, men alt bærer preg av at det er mangel på; det meste. Man viste aldri hva man fikk til frokost. Etter vært blir man også lei av alle som selger sigarer og søstera si (i den rekkefølgen).