Oktober 2009.Tilbake til Sharm. Denne gangen ble det Emperor igjen. De har divers og non divers på båtene. Dette er helt klart bedre. Reiser også til litt mer spennende steder og denne gangen synes jeg de hadde bra service. Deilg med noen andre steder å ta sjekkdykk. Ikke bare Temple og Ras Kathy. Vi lå også på utsiden av Jackson reef. Denne gangen kom hammerhead opp for å hilse på oss. Se bilde over. Ellers så vi en stor stim med store barracudaer ved Thomas, samt skilpadde.

Oktober 2008.Tilbake til Colona og Sharm. Dette er jo helt klart i sesongen. Var til tider vel mange snorklere på båten. Så hvitetip ved Lighthouse, Ras Mohammed. Flere dager med grov sjø. Vi var en dag på en for liten båt ved Ras Mohammed. Båten hoppet og bølget så mye at det var på kanten til hva som var forsvarlig.

Mai 2008. Denne gangen tenkte jeg å prøve å dykke med Colona. Det var en hyggelig opplevelse. Litt utenfor sesongen så flere dager var vi bare 4 på båten. Bush var på besøk, så noen dager kunne vi ikke dykke i Tiranstredet. Etter å ha vært stengt for dykking noen dager opplevde de som var der første dag en stor stim med hammerheads. Desverre var ikke jeg der.Jeg så ikke noe hai, men flere ganger ble det observert hvalhai ved overflata. Noen på båten så også mantarokker inne ved stranda.

Oktober 2006. Etter å ikke ha vært her på 3 år fant jeg tiden moden for en tur. Forhåndsbestilte igjen 8 dager dykking med Emperor. De første dagene var det mange på båten, men etter 3 dager forsvant de fleste hjem. Den engelske skoleferien var over. Problemet nå var at det ble lite variasjon på dykkesteder. Det var mange som bare dykket 1 til 2 dager. De hadde høyere prioritet tydligvis enn oss som hadde lyst til å tilbringe flere dager med dykking. Resultatet ble 3 dager på Ras Mo hvor vi dykket alle dager på Yolanda Reef og Ras Gozlani. Det er måte på hvor moro det er å se på dasser og badekar. Dykkene i Tiranstredet var bedre. Det var vindstille og vi kunne derfor dykke på utsiden av revene. Vi fikk derfor ett dykk på Kormoran. Dette er et vrak som ligger på utsiden av Jackson reef. Grunt dykk, ca 16 m og null strøm gjorde dette til et høydepunkt i ferien. Ellers fikk vi også dykket på utsiden av Woodhouse reef. Vi kunne passere over "vaskemaskinen" uten særlige problemer. Måtte bryte etter 7 dager på grunn av problemer med en tann. Emperor null tilbakebetalings policy og prioritering av kunder gjør nok dette til min siste tur med dem. Er nok litt bortskjemt med Easy Divers dykk først, betal senere policy. Emperor er nok litt for glad i pengene dine og bryr seg lite om service og fornøyde kunder. For nok prøve noen andre neste gang.

Var tilbake i oktober/november 2003 med digital kamera. Helt klart mye mere praktisk. Var på mange av de samme dykkestedene, men noen nye ble det. Var i Dahab og dykket på Blue Hole/Bells og Canyon. Litt spesielt å dykke fra Bells. Der vi gikk i vannet var det minnetavler over de som hadde druknet i Blue Hole i de siste årene. Det er 55 meter ned til bunnen av hullet. Her er det så 25 meter å svømme under for å komme ut på den andre siden. Her var det folk omkom. Dykkeledere vår fortalte at hun på et dykk her hadde sett to personer ligge på dette partiet mellom åpningene. Egypterne mente at der skulle de ligge i fred. Vi hadde litt sterk vind på dykkene her, slik at vi så ikke mye fiskeliv. Ellers bra dykk, spesielt Bells/Blue hole. Var også en tur på Thistlegorm. Det så lenge ut til at vi ikke fikk dykket, da sterk strøm gjorde det umulig å feste tau til vraket. Etter hvert ble det bedre og vi gikk ned i tauet til nabobåten, som også var fra Emperor. Det var veldig mange dykkere på vraket. Vi ble svømmende i kø. Sikten ble jo ikke spesielt bra av det. Dykk to på utsiden ble mye bedre. Her kunne vi se store stimer av tunfisk jage rundt fronten av båten. Jeg gikk litt dypt og fikk redusert bunntid og måte opp etter 30 min. Det vi så opplevde var at den andre båten fra Emperor var ferdig med sine dykk. Dykkleder gikk derfor ned og løsnet tauet uten å ta hensyn til de fra vår båt som hang i tauet og hadde sikkerhetsstopp. De ble således drivende rundt i sterk strøm. Takket være at det var drevne dykkere med sterke lårmuskler gikk det godt. Men her vil jeg allikevel kritisere Emperor for dårlig sikkerhet. Dette må i høyeste grad vurderes som en nesten ulykke. Slik skal ikke forekomme på et drevent dykkesenter.

Jeg var først en tur her i oktober 2002 med videokamera. Dessverre druknet huset. Reiste tilbake i april 2003 med min Nikonos 5. Nå fikk jeg ihvertfall tatt noen bilder. Begge gangene dykket jeg med Emperor Divers. De var veldig godt organisert, men første gangen synes jeg det var synd å bytte båt hver dag. Ikke for det, de flyttet utstyrsboksen for deg. Første dagen er alltid et bli kjent dykk. Begge gangene dykket vi på Temple og Ras Umm Sid. Dette er to bra steder. På Ras Umm Sid er det noen fine store batfish. Videre dykket vi på Jackson Reef, Woodhouse Reef, Ras Ghazlani, Shark og Yolanda Ref, Eel Garden-Shark observatory, Jackfish Alley, Dunraven, Thomas Reef og Gordon Reef. Den sistnevnte hadde litt mer dramatisk vegg med flere huler. Her så vi også to haier som sov inne i en hule. Eller så jeg kun hai på Shark reef på dykk i april. I oktober 2002 så jeg ikke noen haier. Shark Reef - Yolanda Reef er som regel ett dykk. Vi startet på Shark Reef og svømte mot Yolanda Reef. Her er blant annet en fastboende Napoleon fisk, skjønt vi så ikke mye til den i april. Den har muligens funnet ut at den ikke blir matet noe mer. Det kan være sterke strømmer på Yolanda Reef. Ikke alle dykkledere synes det er like viktig å unngå disse. Første dykk i april var et slitt. Mange brøt tidelig. Det neste dykket var en helt annen opplevelse. Vi var nok mer heldige denne gangen. Spesielt for Yolanda Reef er vraket etter Yolanda. Det ligger en masse doer og badekar her, samt restene etter en BMW. For å svømme over hele vraket er jeg redd man må slite med noen strømmer. I april hadde vi ogå et grunnere dykk på Jackson Reef. Vi avsluttet i en lagune på 5 - 6 meter. Her var det veldig vakkert med mange korallfisker. I april var jeg på en båt hele tiden. Vanntempraturen var nok ikke like bra denne gangenn. Det var 21 grader i vannet og det ble litt kaldt med en 3mm drakt. Etter et par dager kjøpte jeg en semitørr hette. Ellers kan man vel si om Emperor som man kan si om mange dykkesentere. Noe bra dykkledere og noen mindre bra. Noen svømte litt fort for folk som ville fotografere, men etter å ha sagt i fra ble det bedre.