Click for Hurghada, Egypt Forecast

Juni 2012
Denne turen gikk med Emperor Superior og turen het Famous five. Målene var Rosalie Moeller, Thistlegorm, Ras Mohamed, Brother Islands, og Salem Express. Det ble ikke Rosalie Moeller, men Giannis D, Crisoula K pg Thistlegorm. Det ble også dykket på Ras Mohammed (Anemone City og Shark & Yolanda) og andre steder rundt Hurgada. Dykket igjen på Gota Abu Ramada (The aquarium). Dykket her sist for 2 år siden. Da var de store fiskestimene borte. Nå var de tilbake og stedet var like fint som jeg husker det fra tidligere år. Vi var 22 på båten. Det synes jeg var for mange. Det var ikke sitteplass til alle i salongen under briefingen. Når vi spredte oss rundt på dekket var det plass nok. Båten hadde ikke helt samme klasse som Elite, selv om den viss nok hadde blitt pusset opp i vinter. Vi hadde trådløst nett når vi var ved land her også. En fordel med liveaboard er at man har mulighet til å dykke tidlig om morgenen før andre båter kommer. Med 22 på båten ble det allikevel folksomt på Thistlegorm. Ble fort grums og dårlig sikt inne i båten. Haiene var litt tilbakeholdne. Vi så kun noen (Treasure, Hvitetip reef og hammerhead) in the blue. Napoleoner og murener så vi nok av. Så også noen slengere av barracudaer. Vi så delfiner rundt båten flere ganger når vi seilet mellom stedene. Det var om mulig enda mer stille i Hurgada enn i fjor. Dette skulle være i høysesongen, men bar lite preg av det. Fler restauranter og butikker var lagt ned. Vil nok, hvis jeg tar en ny tur, prøve å unngå å være på full båt. Men nå er det ikke mange steder i Rødehavet (Egypt) jeg ikke har dykket. Synes egentlig at dykkestedene ved Brothers var vel oppskrytt.

 

Mai 2011
Lysten var å reise på "reef and wrecks" turen, men den ble avlyst på grunn av for få påmeldte. Fikk turen "simply magnificent" i stedet. I utgangspunktet var det nesten samme tur som sist med samme båt. bortsett at denne gangen fikk vi dykket på St. Johns. båten, som var super i utgangspunktet, var pusset opp og faktisk ende bedre. Spesielt soldekket på toppen var fint. Servicen ombord var bedre også, selv om den sist var mer enn god nok. Når vi var langst land hadde vi fungerende tråløst nett ombord. Så vi fikk med nyheter og eposter. Dykkene på Daedalus var som sist, men denne gangen så vi mange hammerheads. Vi lå stille i vannet og de passerte oss flere ganger i grupper på 3 - 5. Dessverre holdt de seg på litt avstand, så bildene ble ikke bra. Vi så også treasure shark her. Heller ikke den kom nær nok til at jeg fikk noe bra bilde. Den oceanic hvite tip vi forrige gang hadde svømmende rundt båten var ikke her nå. På dykk ved St. Johns så vi blacktip og grey shark(Gota Kebir). I Hurgada var ikke turistene helt tilbake ennå. Bor vanligvis på et sted hvor det er litt stille. Nå var det om mulig enda mer stille. Egyptere klaget på sin egen holdning. Flere hoteller hadde satt opp prisen betraktelig til reiseselskaper. Dette hadde medført at de ikke har inngått ny avtale, og derfor ingen turister. Men det blir nok ny tur på meg neste mai måned uansett.


Juni 2009

Etter å ha hatt mer enn 100 dykk fra både Sharm El Sheik og Hurgada syntes jeg tiden var inne for å se andre dykkesteder i Rødehavet. Valget falt på det som er en av de beste båtene med utgangspunkt fra Hurgada. Selve båten lå i Marsa Galib Port, men jeg ble hentet fra Hurgada. Båten heter Elite og drives av Emperor. Den er 38 meter lang med ren luxus som TV og minibar på alle kabiner. Helt annen klasse enn de båtene jeg har reist med tidliggere i Thailand. Turens navn var "Big 4" og vi dykket på steder som Elphinstone, Daedalus, Zabargard, Rocky Island og St. Johns. Jeg reiste i juni for da skulle sjansen for å se stor fisk være bedre. Da dykklederen kom inn på minibussen, som skulle frakte oss til båten, fortalte han at uken før var en snorkler blitt bitt av en hai og hadde omkommet. Snorkleren skulle visstnok ha matet haiene. Det var i følge ryktet en tigerhai og stedet var St. Johns. Dette stedet var i utgangspunktet på vår reiserute.

Vi startet opp ved Elphinstone. Her så vi hai fra båten, og et av de andre lagene så hai på dykket. Fint veggdykk, men litt lite fisk. Så reiste vi til Daedalus. Her svømte det hele tiden hai rundt båten. Vi dykket fra en dingy på utsiden av øya. Her så vi til slutt en hammerhai "in the blue". På det andre dykket så vi en fin treasure shark. Det tredje dykket hadde vi ved båten. Vi måtte være forsiktige så vi ikke hoppet på det haiene som svømte rundt båten. Dette var oceanic hvite tip. De svømte litt rundt oss i starten, men mistet etter hvert inntresse for oss og forvant. Reiste så til Rocky og Zabargard. Litt kjedelige dykk her egentlig. Vi begynte nå å nærme oss St. Johns og dykklederen var usikker på hva han skulle gjøre. Vi hadde ikke kontakt med mobilnettet her ute. Når vi nærmet oss St. Johns fikk han kontakt og beskjed at stedet der angrepet hadde funnet sted, var stengt for dykkere. Noen hadde dykket der og haiene var veldig pågående. De måtte slå dem på snuten og skremme dem bort med luft fra octopusen. Vi dykket i St. Johns cave og et par andre steder i området. Hai så vi på fler dykk, men det var mest hvitetip reefshark. Vi fikk heller ikke lov til å ha nattdykk her. Vi dykket på fler steder på vei nordover og avsluttet ved Ras El Shona. Her var det mulighet til å se dugong. Den ble bare sett fra båten, ingen av oss så den i vannet. Er meget fornøyd med turen og båten. En behagelig tur med dykking på nye steder.

Når jeg komm hjem søkte jeg på nette for å finne ut hva som egentlig hadde skjedd ved haiangrepet. Det viste seg at det var en oceanic hvitetip som var synderen. Og det var ikke den snorkleren som ble angrepet som hadde matet haiene, men noen snorklere noen dager før. Divernet skrev om saken.