Strandliv i Sosua


Her var jeg i februar 2001. Jeg bodde i Sosua. Stranda er veldig bra her som man kan se av bildet over.
Jeg dykket med Nothern Coast Diving. Det er noen flere selskaper å velge mellom og som ellers er ikke alle like bra. Et selskap måtte vi redde en båt for. Båtmannen og dykkeren i båten viste så dårlig sjømannskap at det rett å slett var utrolig. Dagen etter mistet de 3 båter. Dykkestedene er bra, men ikke noe spesielle. Vi så en del koralfisk og hummer og krabber, men ingen hai eller skilpadder.

 

 

 

 

 

På det siste dykket, når jeg ikke hadde med kameraet, så vi en merkelig fisk. Jeg tror de kalte den "flying gully". Det hadde seil langs sidene som den slo opp i en vifte. Den hadde sterke farger i gult og blått. Dette må være havets påfugl. Jeg dykket på Puntilla, Puntilla wall, Paradis 2, The west wall, Pyramids, Coral gardens og Airport wall. Sikten var mellom 5 og 20 meter. Været var noe ustadig, og dette gjorde sikten litt dårlig. På Coral gardens vardet mange garden eals.

På stranden er Andersens Beach Bar. Dette er en utvandret nordmann. Er det noen som skal reise hit er han glad hvis man tar med røkt laks, akevitt eller Jegermeister som han kan få kjøpt. Dette er nemlig ikke mulig å fremskaffe her.